Una dintre cele mai importante probleme ale vieții de la țară a fost dintotdeauna eliminarea deșeurilor reziduale. În cuvinte simple - o hazna nu asigură o tratare adecvată a deșeurilor, iar solul de pe amplasament este poluat, otrăvit. Acest lucru crește riscul de dezvoltare a agenților patogeni și de afectare a sănătății umane. 

Eco-septicul pentru o casă privată este o versiune îmbunătățită a rezervoarelor deja cunoscute în practică de mulți ani. Merită să amintim că, în cazul construcției de fose septice standard, pot exista probleme cu menținerea etanșeității, ceea ce duce la scurgeri și la formarea de mirosuri neplăcute. Fosele septice ecologice rezolvă acum această problemă. 

Fosele septice ecologice sunt uneori asociate în mod eronat cu stațiile de epurare a apelor uzate ecologice. Cu toate acestea, trebuie subliniat faptul că termenul septic se referă la un rezervor. Prin urmare, stocarea ecologică a apelor uzate este direct legată de rezervoarele prefabricate, atât din plastic, cât și din beton.

Etanșeitatea rezervoarelor din plastic este asigurată în primul rând de structura cu trei straturi a pereților. La producerea lor se folosesc numai materiale care constau în rășini poliesterice armate. Ce obțin consumatorii din ele?

Mai presus de toate, este vorba de durabilitate. Pereții unui astfel de rezervor sunt cu siguranță mult mai rezistenți la deteriorări mecanice și la condițiile meteorologice. Din motive practice, astfel de proprietăți permit rezervoarelor să funcționeze timp de mulți ani și nu creează probleme suplimentare.

Este demn de remarcat faptul că fosele septice ecologice din plastic nu se caracterizează prin pereți netezi, ci mai degrabă prin pereți ondulați, care ajută la creșterea proprietăților de rezistență.

Fosele septice din plastic sunt rezervoare cu o secțiune transversală circulară.

Capacitatea rezervoarelor ecologice individuale începe, de obicei, de la 2500 l și se termină la aproximativ 8000 l (acestea sunt soluții tipice care pot fi găsite în ofertele celor mai mulți producători). În practică, dacă doriți o capacitate mult mai mare, puteți conecta mai multe rezervoare individuale în serie sau puteți achiziționa o fosă septică cu mai multe camere cu o capacitate de până la 15000 l.

Dimensiunea foselor septice ar trebui să fie adecvată cantității de ape uzate produse și, prin urmare, în raport cu numărul de utilizatori. Fosele septice ecologice de dimensiuni mai mari permit evacuarea apelor uzate o dată sau de două ori pe lună.