Atunci când alegeți o fosă septică pentru o casă de vară, este important să luați în considerare impactul acesteia asupra mediului. Acest lucru este valabil în primul rând pentru fosa septică în sine sau, mai exact, pentru materialul din care este făcută. 

Caracterul ecologic al fosei septice

Fosele septice moderne sunt fabricate din materiale durabile, rezistente, ecologice, care pot rezista la schimbările de temperatură și sunt rezistente la coroziune.

Totodată, toate componentele sistemului local de tratare a apelor reziduale sunt complet izolate, ceea ce face ca fosa septică să fie o armătură ecologică fiabilă care elimină complet posibilitatea pătrunderii în sol a substanțelor toxice grele și dăunătoare.

Toate aceste caracteristici asigură o tratare de calitate a apelor uzate, ale căror componente reciclate sunt ecologice și, dacă este necesar, pot fi utilizate în scopuri casnice.

De exemplu, dacă vă curățați singur fosa septică, nămolul pe care îl extrageți poate fi folosit ca îngrășământ. Dar nu imediat, ci după ce se usucă complet și este gata să fie amestecat cu compost sau alt îngrășământ uscat.

Cum se montează o fosa septică 

Atunci când se montează un sistem local de canalizare într-o casă de țară sau într-o cabană, mulți oameni aleg fosa septică ecologică ca instalație de tratare a apelor uzate. Această unitate practică, accesibilă și fiabilă este disponibilă în diferite modele cu capacități diferite. Prin urmare, fiecare familie va putea alege o fosă septică adecvată pentru tratarea apelor uzate. Să luăm în considerare modul de montare a fosei septice ecologice și dacă această lucrare poate fi făcută pe cont propriu.

Lipsa sistemelor centralizate de canalizare în mediul rural nu este un motiv pentru a te priva de confort. Oricine își poate dota locuința cu un sistem autonom de canalizare. Bineînțeles, puteți construi o stație de tratare a apelor uzate, de exemplu, din inele de beton armat . Dar este mult mai convenabil să cumpărați o fosă septică gata făcută, produsă în comerț, selectând capacitatea modelului în funcție de nevoile dumneavoastră.

În cazul în care urmează să fie instalată o fosă septică de tip Tank, planul de instalare va depinde de caracteristicile geologice ale terenului. De exemplu, în cazul în care terenul are un nivel ridicat de apă în sol, diagrama de instalare indică faptul că infiltratorul nu trebuie instalat la nivelul săpăturii, ci deasupra suprafeței solului.

Pentru mai multe detalii despre operatiunea de montaj a foselor septice vizitati link ul.