Având în vedere prețurile accesibile, mulți proprietari de case de țară au optat pentru foseele septice. O fosă septică pentru o cabană de vară sau o casă particulară este potrivită pentru proprietarii care locuiesc în zone în care nu există un sistem de canalizare central. Puteți să comandați cele mai bune fose septice din confortul casei dvs., folosind un serviciu online.

Cu toate acestea, nimic în lume nu este perfect. Acest lucru este valabil și pentru fosele septice. La urma urmei, proprietarii foselor se confruntă mai devreme sau mai târziu cu unele probleme tipice. Printre acestea se numără si aceea ca apele uzate menajere nu sunt tratate corespunzător, rămânând tulburi și cu  un miros puternic.

Tratarea  apelor uzate cu ajutorul bacteriilor, prin intermediul bioactivatorilor va îmbunătăți performanța fosei septice, asigurând reciclarea aproape sută la sută a apelor uzate. 

Acțiunea bioactivatorilor

Metodele biologice de tratare a apelor uzate au demonstrat astăzi cea mai mare eficiență și disponibilitate, spre deosebire de cele chimice și mecanice. Tipul de bacterii utilizate determină procesul de bioremediere: anaerobe și aerobe.

Bacteriile anaerobe din fosa septică, fără acces la oxigen, asigură putrezirea lentă a deșeurilor solide. Prin acest proces, apa este clarificată, fiind lipsită de impurități și de materie organică. Ca urmare a acestui proces, există o mulțime de nămoluri solide. Prin urmare, în această situație, fosa septică va necesita o curățare regulată. În acest scop, fosa septică poate fi curățată cu un camion de canalizare. În plus, o fosă septică anaerobă are un miros neplăcut din cauza producției de metan. În plus, metoda anaerobă nu oferă un randament de sută la sută, astfel încât efluentul are nevoie de un tratament suplimentar.

Cititi mai multe despre bioactivatori si bacterii accesand link urile din text